لیست اختراعات محمد باقر حبيبي نجفي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1397/08/09
تاریخ ثبت: 1398/08/14
خلاصه اختراع:

توليد كمك استارتر جهت كنترل بادكردگي دوغ Production of co-culture for controlling protuberance in Doogh در اين تحقيق، اثر ضد مخمري گونه هاي لاكتوباسيلوس روي مخمرهاي مولد گاز و عامل فساد در دوغ مورد بررسي قرار گرفت. دو گونه M4 وM2 (Lactobacillus brevis) در سطوح 106 و cfu/ml108به دوغ تلقيح و يك نمونه دوغ شاهد بدون تلقيح، در نظر گرفته شد. نمونه ها در دماهاي 4 ، 25 و C°37 نگهداري و در فواصل

تاریخ ثبت: 1396/06/25
خلاصه اختراع:

روند تحقيقات تغذيه اي موجب شده است تا عرضه و مصرف غذاهاي سلامتي زا رشد فزاينده اي داشته باشد كه به دليل حضور تركيبات موثر بر فعاليت هاي بدن، موجب سلامتي و كاهش ابتلا به بيماري ها مي گردند. مصرف كنندگان امروزه بيشتر نگران سلامتي خود هستند و تمايل به خريد غذاهايي دارند كه علاوه بر طعم خوب، كم كالري و كم چرب بوده و براي سلامتي سودمند باشند. بيماريهاي قلبي و عروقي، سرطان، كلسترول بالا، وزن زياد، پوكي استخوان و ديابت از بيماريهاي شايع امروزي هستند. اينولين و اليگوفروكتوزها (فروكتان ها) در زمره غذاهاي سلامتي زا بوده و مي توانند بخشي از نيازهاي صنعت غذا براي توليد غذاهاي سالم را برآورده سازند. اينولين به عنوان محصول اصلي صنعت پري بايوتيك ها، مي‌تواند در پيشگيري از بيماري‌هاي مذكور، اهميت داشته باشد. اينولين ها مخلوطي از بخش هاي فروكتوز هستند كه توسط باندهاي گليكوزيدي (2→1)β و/ يا (6→2)β به هم متصل شده اند و معمولا يك گلوكز داخلي يا انتهايي در ساختار خطي يا شاخه اي آنها وجود دارد. اينولين ها انواعي از فروكتان ها هستند كه عموما داراي باندهاي (2→1)β، ساختار خطي و يك بخش گلوكز در ابتداي زنجيره (غيرالزامي) هستند. گلوكوپيرانوزيل فروكتوز و فروكتوپيرانوزيل فروكتوز مخلوطي از اليگومرها و پليمرها هستند كه توسط درجه پليمريزاسيون خود، بهتر مشخص مي شوند. اينولين ها به علت وجود باندهاي گليكوزيدي (2→1)β در ساختارشان، در برابر هضم در بخش بالايي دستگاه گوارش مقاومت مي كنند اما به مقدار كمي نيز در روده بزرگ تخمير مي شوند. بنابراين در دسته اليگوساكاريدهاي غير قابل هضم و نيز ﻓﯿﺒﺮﻫﺎي رژيمي ﻣﺤﻠﻮل در آب قرار دارند. اما به علت خصوصيات تخميري خاصشان، خصوصيات متفاوتي نسبت به ساير فيبرهاي رژيمي نشان مي دهند. بنابراين، نقش خود را در يك رژيم غذايي متعادل، ممكن است از طريق افزايش مقدار فيبر، بهبود تنوع منابع فيبري، از طريق تاثير بر عملكردهاي گوارشي (تركيب فلور داخلي، عملكردهاي مخاطي، فعاليت هاي غدد ترشحي، جذب مواد معدني و ...) و حتي نقش هاي سيستمي (مخصوصا تنظيم ليپيدي و عملكردهاي ايمني) و نيز با كاهش خطر بيماري هاي مختلف ايفا مي كنند. سريش (Eremurus spectabilis) متعلق به خانواده لاله مي باشد. اين گياه پايا، داراي ريشه هاي فيبري و كلفت، استوانه اي، گوشتي و بسيار طويل مي باشد. ظهور گياه عموماً اواخر فروردين انجام شده، گلهاي سريش اواخر ارديبهشت و خرداد ظاهر و بلافاصله بذر تشكيل مي گردد. زمان بهره برداري از گياهان سريش از نيمه دوم خرداد شروع و تا دو ماه ادامه دارد. پراكندگي جغرافيايي آن به طور عمده در جنوب آسيا تا حداكثر آسياي ميانه، شامل كشورهاي تركيه، فلسطين، لبنان، سوريه، عراق، غرب پاكستان، افعانستان، ايران و قفقاز مي باشد. در ايران نيز در مناطقي مانند خراسان، مريوان، دماوند، خمين، اراك، دشت كرج و كرمانشاه قابل رويش مي باشد. گياه سريش از جمله گياهاني مي باشد كه از قديم الايام در امور صنعتي و طب سنتي استفاده مي شده است. از دانه‌هاي اين گياه، روغني گرفته مي‌شود كه در طب سنتي براي درمان تصلب شرايين مورد استفاده قرار مي‌گيرد. از برگ‌هاي اين گياه به عنوان سبزي خوردني و از ريشه‌هاي اين گياه كه به صورت غدد پنجه‌اي است به عنوان چسب استفاده مي‌شود. با توجه به اهميت تغذيه‌اي اينولين، توليد و كاربرد روز افزون آن در سطح جهاني، همچنين وجود گياهان متنوع غني از اينولين در سطح وسيعي از كشور، متاسفانه بدليل صرف هزينه بالا جهت خريد و وارد كردن اين ماده در حوزه صنايع غذايي، اين ماده در صنعت داخلي كماكان ناشناخته باقي مانده است. در اين راستا، اين اختراع با هدف استخراج اينولين از گياه سريش انجام گرديد. در انجام مراحل اين اختراع، از روش رويه پاسخ و طرح باكس بنكن به منظور بررسي تأثير زمان (5-40 دقيقه) و دماي استخراج (40-90 درجه سانتيگراد) و نسبت آب به ماده جامد (30:1 – 50:1) بر راندمان استخراج فروكتان از سريش، درجه پليمريزاسيون، درجه خلوص و نيز بهينه سازي فرايند استخراج آبي، استفاده گرديد. براي توصيف بازده استخراج، درجه پليمريزاسيون و درجه خلوص از مدل هاي درجه دوم استفاده و كارايي آن مورد تائيد قرار گرفت. سپس، مدل بدست آمده جهت يافتن بهترين شرايط فرايند با بيشترين بازده استخراج و درجه خلوص، استفاده گرديد. نتايج نشان داد، در صورتي كه زمان استخراج 38/28 دقيقه، دماي استخراج 88 درجه سانتيگراد و نسبت آب به ماده جامد 50:1 باشد، بيشترين بازده استخراج (10/54 درصد) و درجه خلوص (58/32 درصد) حاصل مي گردد.

تاریخ ثبت: 1388/11/11
خلاصه اختراع:

ديگ پخت آزمايشگاهي مخصوص توليد مخلوط هاي غذايي داغ همچون انواع پنير پروسس، پنير پيتزا و پنير خامه اي مي باشد. از اين سيله مي توان براي فرمولاسيون محصولات توليدي در مقياس آزمايشگاهي در كارخانه هاي مواد غذايي استفاده كرد. علاوه بر اين مي توان براي فعاليت هاي تحقيقاتي و مطالعه عوامل تختلف فرمولي و فرآيندي بر خواص محصول استفاده كرد. ديگ پخت آزمايشگاهي از نوع دو جداره بوده و محور همزن افقي مي باشد. كليه قسمت هايي كه در تماس مستقيم با محصول است از جنس استيل ضدزنگ و قابل تفكيك و شستشو مي باشد. ظرفيت ديگ پخت 1/5 كيلوگرم مي با شد. اختلاط مواد اوليه در دامنه دمايي محيط (20 درجه سانتي گراد) تا دامنه جوش آب (100 درجه سانتي گراد) امكان پذير مي باشد. علاوه بر اين با نصب سيستم كنترل دور و پمپ خلاء مي توان به امكانات دستگاه افزود و كاربردهاي آن را متنوع كرد.

موارد یافت شده: 5